Verhaal van zijn vrienden / Carlos van Elswijk

Lieve Peerke, Gera, Sicco, Rianne, Erwin, Martijn, Froukje, familie en vrienden,

Peer en Kenny lachten me altijd uit vanwege mijn onduidelijk articulatie. Maar hier sta ik dan Peer, op je begrafenis te spreken. Hier staan we dan op je laatste feestje.

Jij hebt het leven uitbundig gevierd, maar vandaag vieren wij jouw leven.

De laatste paar maanden heb je daar met volle teugen van genoten.

Al waren het soms moeilijke maanden en kwam je vaak je hart luchten, uiteindelijk bleef je positief.

In het leven dat jij hebt geleid, heb je veel dingen gezien en meegemaakt.

Zo ben je in 2010 samen met Kenny naar India geweest. 1 van de vele verre reizen die deze wereldreiziger gemaakt heeft.

Daar heb je laten zien dat je een enorm gevoelsmens bent en dat je verschrikkelijk slecht tegen onrecht kan.

Zo vertelde Kenny mij dat jullie een man zagen met een vastgebonden aapje. Hij had je nog nooit zo kwaad gezien en vertelde dat je het liefst die man iets aan wilde doen.

Je was zo onder de indruk dat dit bestaat in een wereld als deze. Hier heb je dan ook gelijk in Peer dit hoort niet.

Maar dit was jij Peer, een echte dierenvriend en een gevoelsmens die zich niet schaamde om dit kenbaar te maken.

Je was altijd eerlijk (-) oprecht(-)  en respectvol naar ieder levend wezen zoals je altijd van je ouders hebt meegekregen. Jij was zo echt en liet altijd je ware aard zien.

Vorige maand op 3 januari heb je samen met mij Kenny naar Schiphol gebracht. Je zei tegen Kenny, dat zijn reis naar Suriname een mooie ervaring zou gaan worden. Want ja, als er iemand is die ervaring heeft met verre reizen (-) dan ben jij het wel Peer. Helaas was dit ook de laatste keer dat Kenny hem zag. Een omhelzing die veel te vroeg is gekomen.

Kenny heeft me gevraagd het volgende vandaag ook nog voor te lezen:

Lieve Peer, nu ben je hier in je eigen kerk. We zullen je altijd herinneren als een regenboog aan de hemel. Je bent een kleurrijk persoon die altijd in onze gedachten zal blijven. God had je harder nodig dan wij.

Peer we houden van je en we zullen je verschrikkelijk missen. Bedankt dat we je vriend mochten zijn. We zullen altijd aan je denken.

Herinneringen hebben geen haast. Rust zacht m’n vriend.

Lieve Peer. Je vriendschap is mij ook altijd heel dierbaar geweest. De berichtjes die de afgelopen dagen op je facebook zijn gepost en alle mensen die hier aanwezig zijn getuigen ervan dat jij voor veel mensen dierbaar bent geweest.

Ik kon met je lachen, feesten, praten en oneindige discussies voeren omdat je altijd grondig overtuigd was van je eigen gelijk.

Regelmatig kwam je bij me binnenlopen voor advies, een kopje thee, of….. een boterham met pindakaas.

Dankzij jou stond ik zaterdags regelmatig met een kater op de werkvloer omdat je me de vrijdag ervoor weer eens had overgehaald om “effe te gaan looken” in de Zinn. Zoals wij dat altijd noemden.

Dat effe looken was ook typisch Peer.

Op elk feestje waren we hem binnen twee minuten kwijt omdat hij eerst effe ging looken of er nog leuke vrouwtjes rondliepen. Maar hij kwam altijd weer terug bij zijn vrienden.

Lieve peer, je was ook heel erg attent. Of het nou een jubileum was of een verjaardag of gewoon als ik een drukke week had gehad stuurde je altijd wel een berichtje. Juist vandaag had ik heel graag een smsje van je gekregen dat het allemaal goed komt.

Lieve peer, niet alleen was je mijn vriend maar ook vooral mijn kleine broertje. En ik ben altijd een trotse grote broer geweest. Mede dankzij jou heb ik me altijd deel gevoeld van je familie. Ik zal voor ze klaarstaan net zoals wij altijd voor elkaar hebben klaargestaan.

Dansend tussen de menigte liep je al richting de uitgang. Het feest eindigde voor jou veel te vroeg. We zien elkaar wel op de afterparty. Jungske, hou van je.